Rygerens ordbog med forklaring på bho, sho og mange andre fagudtryk i den medicinske cannabis industri samt glas puster fagudtryk.

BHO : Står for Butane Honey Oil under det er der så mange navne der kommer ud fra konsistensen og måden det er lavet på some eks : wax, shatter, budder og mange andre navne, de forskellige konsistenser vil også være at finde her.

Bubble :
Også kaldet bubble hash er fremstillet med vand og isterninger, dette gør at resin hovederne vil knække af stilken hvorefter vandet indeholdene resin hovederne filtreres i poser med filtre i bunden og derved fordeles i de respektive størrelser af filtre

Bubblebags :

Buckets :

Carb cap : 
Carp cappen kom ind i billedet i 2013 hvor man fandt ud af at man kunne ryge koncentrat ved lavere temperatur ved at sætte cappen over domeless eller dome som skaber et temperatur skift og få koncentraten til at vaporize ved lavere temperatur. Den første carb cab blev opfundet af Highly Educated. De nyeste designs består af en dabber med en rund multi level hætte som har et lille hul i siden for at skabe luft gennemgang som alle er produseret i medical grade 2 titanium eller medical grade keramik og er essentielt for alle der ryger koncentrater på en olie pibe.Dabber
 : Er et redskab til at "dabbe" koncentrat af cannabis  man bruger simpelthen en dabber til at skrabe en smule olie op på for derefter at "dabbe" på et opvarvarmet elemen enten af titanium, quartz, glass eller keramik.

Dewax :


Domeless :

Downstem :
Diffusor :
E-nail : 
Encalmo :
Fixed downstem :
Fresh frozen :

Glas nail :
Ground joint :
ISO :
Klein recycler :
Klein bottle :


Stringers : 
Stringer bliver brugt tit i glaspuster verdenen og referer til en glas stang som er blevet varmet op og trukket lang så at diameteren på glasset er omkring 1-5 mm. Selvom at en stringer er en simpel ting så er den stadig meget vigtig når det kommer til glas for man bruger dem til line work , murrine work , portrætter og mange flere teknikker uden stringers vil du ikke kunne lave disse.
 

Push bowl :

Perculator:
 
Percolation/diffusion/filtrering er de ord der bliver brugt mest, men alle betyder det samme altså at rense og køle der er mange måder det kan gøres på enten med carbonfilter, coooling coils eller med vand som vi kender.

Percolation sker hvergang røgen køre igennem vand i en bong eller en vandpibe hvor det bliver kølet ned nogengange gøres dette en eller flere gange og det kaldes percolators og der findes hunderede forskellige percolators på markekedet, men alle gør stort set det samme men man kan også percolate for meget for når røgen køre igennem vandet bliver det negative carbon skilt fra og der for kan det være meget usundt at ryge på gammelt vand.


Quartz :

Quartz nail :
Quick wash :

Recycler :
Refine :
Rosin :

Sherlock : 
Det vi kalder en sherlock stammer fra lang tid før glas blev brugt til at lave piber af og der er nogle grundforhold der skal til før man kan kalde det en sherlock som feks. Hovedet skal sidde længere nede end mundstykket og nakkestykket skal ned i en bue og op til hovedet så at der kommer et mellemrum imellem hovedet og nakken.
Formen på en sherlock stammer fra en meget kendt pipe som blev brugt i Europa kaldt calabash som vi kender fra sherlock holmes med dens lange fald ned til hovedet og dens gyldne farve med et hvidt merskums hoved og sort mundstykke.
Denne kendte sherlock udformning er blevet brugt til piber i meget langt tid og dens simple form er hvad der forbinder de klassiske piber med de moderne glas piber som vi ryger på idag lavet af kunstnere som Slinger , Chris Carlson og mange andre kunstnere som alle har givet deres bud på den kendte udforming på et eller andet tidspunkt.
Den klassiske pibe industri fokuser på simple smagsfulde piber med et lækkert design og det er ikke blevet glemt i glas verdenen men accepteret og forædlet der er mange bud på den klassiske pipe i alle regnbuens farver og med alle mulige glas teknikker men de holder sig alle inden for rammen for udformningen af denne klassiske pibe.

Slide :

Spoon :
en spoon refere til en spoon pipe 
Terpener :

Titanium :

Titaniums nail : 
Titaniums nail refererer til et titaniums hoved som virker som en fordampnings disk til forskellige koncentrater. Orginalt balancerede disken på et male joint hvor der vil blive sat en dome ud over for at holde på dampene når man bruger det. Udviklingen kom efter noget tid og de mange skridt blev forkortet da der kom domeless nails på market nu havde de nemlig opfundet et nail som passer alle joint størrelser uden at skulle have en dome omkring sig. Domeless er siden hen blevet produceret i mange versioner af det gamle nail, det største problem med metal nails er ikke formen men metallet det er lavet af og det er vigtigt at købe et hoved som er lavet af kirurgisk titanium da det indeholder mindst urenheder alle andre metaller vil udgive farlige dampe.


Worked joint :
Wig Wag :